Persbericht RKZ 12-05-2016

De beste zorg voor MS-patiënt in regio Midden-Kennemerland

Patiënten met MS hebben te kampen met veel verschillende problemen, zoals vermoeidheid, tintelingen, concentratieproblemen en krachtverlies. Door de uiteenlopende klachten zijn er diverse zorgdisciplines betrokken bij de zorg aan MS-patiënten.

Ineke BouwmeesterOm de zorg zo veel mogelijk te structureren kunnen MS-patiënten in de regio Midden-Kennemerland vanaf 1 mei 2016 terecht bij één zorgloket. Dit zorgloket wordt bemand door de neuroverpleegkundige en bevindt zich in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. De neuroverpleegkundige inventariseert bij een zorgvraag waar de patiënt behoefte aan heeft, geeft informatie en advies en verwijst door naar de betreffende specialist of instantie die kan helpen indien nodig. Het voordeel voor de patiënt is dat hij één contactpersoon heeft bij vragen. Het contact is laagdrempelig. De neuroverpleegkundige is bereikbaar op telefoonnummer 06-302 06 157 of via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de foto neuroverpleegkundige Ineke Bouwmeester, contactpersoon voor patiënten met MS in de regio Midden-Kennemerland.

Neuro-Netwerk Midden-Kennemerland

De neuroverpleegkundige is aangesloten bij het Neuro-Netwerk Midden-Kennemerland. Dit netwerk was er al voor patiënten met CVA en niet-aangeboren hersenletsel, maar sinds kort zijn MS-patiënten ook opgenomen in deze keten.
Het Neuro-Netwerk Midden-Kennemerland is een samenwerkingsverband van gespecialiseerde eerstelijns zorgverleners binnen het verzorgingsgebied van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk. Er is eveneens een nauwe samenwerking met Viva! Zorggroep en Heliomare.

Meer informatie is te vinden op www.neuronetwerkmiddenkennemerland.nl.

MS-spreekuur

MS-patiënten kunnen binnenkort ook terecht bij het MS-spreekuur in het RKZ. Bij dit spreekuur worden zoveel mogelijk zorgdisciplines betrokken, die patiënten met MS behandelen. De MS-patiënt kan verschillende afspraken op één middag plannen en hoeft niet meerdere keren achter elkaar naar het ziekenhuis te komen.

Met bovenstaande acties wil de MS-ketenzorg de zorg voor MS-patiënten verder optimaliseren.