Landelijke dag van de beroerte in het RKZ - 9 mei 2017

Dag van de beroerte 2017 team

De zorgverleners van het NeuroNetwerk op cursus bij Heliomare - 7 april 2017

team

Neuronetwerk Midden-Kennemerland op eigen benen verder! 11-05-2016

Een jaar geleden startte ZONH de begeleiding van het toenmalige eerstelijnsnetwerk CVA in Midden-Kennemerland. Doel was een verdere professionaliseringslag te maken zodat het netwerk als volwaardige samenwerkingspartner binnen de keten kan opereren.

Voorbereiding

Naast een missie en visie zijn toelatingscriteria geformuleerd en gecommuniceerd met de leden van het eerstelijnsnetwerk CVA. Tevens heeft werving van nieuwe leden plaatsgevonden.

Lees meer

Persbericht RKZ 12-05-2016

De beste zorg voor MS-patiënt in regio Midden-Kennemerland

Patiënten met MS hebben te kampen met veel verschillende problemen, zoals vermoeidheid, tintelingen, concentratieproblemen en krachtverlies. Door de uiteenlopende klachten zijn er diverse zorgdisciplines betrokken bij de zorg aan MS-patiënten.

Ineke BouwmeesterOm de zorg zo veel mogelijk te structureren kunnen MS-patiënten in de regio Midden-Kennemerland vanaf 1 mei 2016 terecht bij één zorgloket. Dit zorgloket wordt bemand door de neuroverpleegkundige en bevindt zich in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. De neuroverpleegkundige inventariseert bij een zorgvraag waar de patiënt behoefte aan heeft, geeft informatie en advies en verwijst door naar de betreffende specialist of instantie die kan helpen indien nodig. Het voordeel voor de patiënt is dat hij één contactpersoon heeft bij vragen. Het contact is laagdrempelig. De neuroverpleegkundige is bereikbaar op telefoonnummer 06-302 06 157 of via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de foto neuroverpleegkundige Ineke Bouwmeester, contactpersoon voor patiënten met MS in de regio Midden-Kennemerland.

Lees meer